Novell

Jag springer så fort jag kan med tårar som rinner och skräcken som väller inom mig. Jag kunde inte förstå vad som just hade hänt. Hon bara låg där helt plötsligt med tomma ögon och hela golvet under henne var rött av blodet. Tänk om de kommer efter mig också! Vad ska jag göra!? Jag måste skydda mig, gömma mig någonstans. Till polisen, jag måste till polisstationen. Den ligger inte så långt härifrån, bara några hundra meter.

När jag kommer in på polisstationen står det en ganska ung kvinna i brunt långt hår vid disken. Jag går fram till henne.

-          Du måste hjälpa mig, säger jag desperat

-          Va?, svarar hon lite nonchalant.

-          Hon är död!, skriker jag. Ella är död!

-          Vad säger du vem är död?, frågar hon, nu mer skärpt

-          Ella är död, hon blev mördad, säger jag och känner hur tårarna börjar pressa sig ut. ELLA ÄR DÖD!, skriker jag så högt jag kan. Mina ben viker sig och jag sjunker ner på golvet och börjar gråta. Jag orkar inte mer, jag bara pallar inte mer !

 

Då kommer en man in, med grått hår och han ser ut att vara mellan 50 och 60 år gammal. Han har en liten ölmage och är klädd i polisuniform. Jag förstår att det måste vara polischefen. Kvinnan berättar om mig för honom medan jag försöker samla ihop mig. När hon är klar ber han mig att komma med.

 

Vi går in i ett rum utan fönster. Där står det två stolar och ett bord . Jag berättar allt som har hänt för honom mellan mina snyftningar.

-          Var hände det här med din vän Ella? frågar han.

-          I en stuga i skogen, inte så långt härifrån, svarar jag.

-          Okej, vi gör såhär. Vi och några poliser går ut i skogen så får du visa oss exakt var, säger han

Han visar mig till en bänk nära utgången och säger till mig att vänta där. Efter ett tag kommer han med fem poliser till, som ser välutrustade ut med sina pistoler och batonger. Vi går ut i skogen, jag först med polischefen Gunnar nära bakom mig. Det är en smal stig och jag blir bara mer rädd ju längre vi kommer. Varje gång jag hör något eller när det prasslar till i någon buske så hoppar jag till.

 

Snart kommer vi fram till stugan. Den är väldigt liten, jag tror bara det får plats med ett rum. Stugan är rutten och har sjunkit ner lite snett i mossan. Färgen har flagnat av så det är knappt synbart att den en gång har varit röd.

-          Där är stugan, säger jag när vi kommer fram och pekar på den.

-          Okej, bra. Du får vänta här utanför medans vi går in, säger Gunnar

 

De går in i stugan och jag sätter mig på en stubbe och väntar. Då hör jag att något. Det låter som steg, men jag vågar inte vända mig om. Jag hör det igen, nu mycket närmare. Jag tar mod till mig och vänder mig om då ser jag kniven. Den har en rödbrun färg av blod, Ellas blod hinner jag tänka innan han gör en rörelse och jag känner en fasansfull smärta vid mitt vänstra bröst. Jag hör min röst skrika men jag är redan långt borta, jag är död.


Den här novellen har jag skrivit i skolan och man får inte kopiera den!

Jag har inte bestämt vad den ska heta än men har ni några förslag? Morden kanske? Eller något med kniven?Säg gärna vad ni tycker om den:) Eller om jag ska ändra något.


Kommentarer
N

jag skriver noveller i tävlingar och har vunnit priser,och jag tycker den är jätte bra!:)

Skrivet den: 2011-04-18 Klockan: 14:02:04
Blogg: http://nataliaaas.blogg.se/
Matilda ♥

sv: har precis kommit hem från stan, så de blir väl att paka & kanske ut me en kompis (:

själv då ?

Skrivet den: 2011-04-18 Klockan: 15:15:44
Blogg: http://matildagyllenhammar.blogg.se/
Johanna

ANmäl dig gärna till veckans blogg sötnos! :D

Skrivet den: 2011-04-18 Klockan: 17:05:50
Blogg: http://johannalicious.blogg.se/
Danti

Sv; Varit i tandläkaren.. sj?

Skrivet den: 2011-04-18 Klockan: 17:33:04
Blogg: http://www.danti.bloggplatsen.se
Klara

Hej!

Välskriven novell, snabb och händelserik! :)

Vad du bör tänka på är att försöka hålla dig till samma tempus, och inte slösa med för mycket beskrivningar. Ha gärna med fler starka känslor, det stärker både situationen och fattar tag i läsaren.

Annars är jag riktigt imonerad! Fortsätt skriv! ;)

Skrivet den: 2011-05-03 Klockan: 23:59:00

Kommentera inlägget här:

Ditt fina namn (vet att du inte heter Anonym)
Kom ihåg mig?

Får man veta din mail? (publiceras ej)

Vilken av alla bloggar är din?

Skriv vad du vill

Trackback
RSS 2.0